Избрани Новини

Уволнени служители от ГЕРБ се оплакаха от ДПС натиск

Асим Адемов, Величка Цветкова, Димитър Ряхов, Верхад Ислямов, Манчо Джуркин и Сейхан Ахмедов бяха представители на засегнатите от методите на управление на ДПС

„Жители от смесени региони са били уволнени не заради професионалните си качества, а защото не са гласували за ДПС”. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в парламента на среща с граждани от смесени райони. В срещата участваха и депутати от ПП ГЕРБ от смесените региони, сред които и народният представител от Пиринско Даниела Савеклиева. Асим Адемов, Величка Цветкова, Димитър Ряхов, Верхад Ислямов, Манчо Джуркин и Сейхан Ахмедов бяха представители на засегнатите от методите на управление на ДПС от общините Гърмен и Хаджидимово.

Цветан Цветанов призова днешната среща да не се приема като оплакване от страна на хората, които искали да бъдат чути.

”Фактът, че тези хора искат да кажат истината говори, че са смели и достойни. Всеки един от нас трябва да се прекланя пред тях затова, че са решили днес да дойдат тук”, заяви Цветанов. Уволненият директор на училището в село Долно Дряново Асим Адемов разказа, че след 23 години работа като учител е бил уволнен по политически причини по нареждане на Ахмед Башев от ДПС, тъй като бил "калинка". "Как може да съм „калинка” като съм с 23-годишен стаж в системата на образованието. Лошото, че такива като мен са много в нашия район, където ДПС тотално се развихри, когато взе властта. Само в община Гърмен са уволнени над 25 души. Всички, които имат различна позиция от тази на ДПС са подложени на психически тормоз и уволнения. Това се прави от партията, която афишира себе си като либерална", заяви Адемов.

Хората от смесените региони бяха категорични, че ДПС провежда кадровата политика в тези райони и останалите партии са напълно обезличени.

”Реваншизмът е не само персонален, уволняват наши роднини и приятели. Така се опитват да държат в страх хората и да гласуват за тях на изборите”, посочиха участниците в срещата от Гърмен и Хаджидимово.

Хората, които говореха за уволненията си, имат повече от 20 години трудов стаж и са доказани професионалисти. За голямо съжаление са подменени с тези, които могат да бъдат послушни и да правят каквото им се нарежда от партийните централи, а не да изхождат от професионализма и качествата на хората”, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Повечето българи няма да разберат това, което казвате, че се случва при вас. Който се осмели да говори истината и да прави реална политика, те са способни да го смачкат с положението, което имат в медиите, в институциите. Нямат политика, която да е добра за България, но с цената на всичко ще бранят властта”, каза още Цветан Цветанов.

Участниците в срещата от Пиринския край благодариха на народните представители на ГЕРБ от Благоевградска област Цветан Цветанов и Даниела Савеклиева, че правят всичко възможно, за да ги защитят от репресивните действия на ДПС.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов