Избрани Новини

Пътят за Долно Осеново вече е безопасен!

Пътят за Долно Осеново, който няма алтернативно шосе, вече е безопасен за движение

Приключи ремонтът на пътя, свързващ симитлийското село Долно Осеново с главен път II-19 Симитли-Предел, който бе опасен за преминаване след свлачище, активирало се преди пет години, което откъсна част от пътното платно. Изградена е подпорната стена, възстановено е пътното платно в участъка, където имаше пропадане, положен е и нов асфалт.

Напомняме, в края на миналата година държавата отпусна средства за неотложния ремонт след години наред безрезултатна кореспонденция на община Симитли с отговорните институции. Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет отпусна 160 000 лева за обезопасяването на пътя. За по-малко от три месеца приключи процедурата по ремонт на пътя, преминаването по който ежедневно излагаше на риск жителите на едно от най-многолюдните села в симитлийска община. Немалко са случаите, в които, от съображения за сигурност, пътническите, а и училищните автобуси са сваляли пътниците да преминават пеш през опасния участък.

От собствените средства на община Симитли ще бъдат заделени пари и за поставяне на мантинела край пътя.

До няколко дни в Долно Осеново приключва окончателно работата и по изкърпване на улиците след цялостната подмяна на подземната ВиК-мрежа. Паралелно с рехабилитацията и доизграждането на водния цикъл в селото бе рехабилитирана и ел-мрежата с нови проводници и стълбове, изграден бе и нов трафопост, който да гарантира подаване на електричество с постоянно напрежение. До преди месеци потреблението в селото надхвърляше мощностите на ел-мрежата, авариите и повредите на електроуреди беше ежедневие. До седмица се очаква машините официално да излязат от Долно Осеново.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)