Избрани Новини

Филмът „Още ли бродиш, Делчев войвода!“ бе представен пред благоевградчани

На 26 март от 13:00 часа в кинозалата на Регионален исторически музей- Благоевград се проведе представяне на филма на Регионален телевизионен център – Благоевград-  „Още ли бродиш, Делчев войвода!“ с  режисьор Валери Яков, сценаристи Валери Яков и Красимир Кушев, научен консултант доц. д-р Димитър Тюлеков. Събитието е част от инициативата „Гласовете ви чувам“, която се организира съвместно с Областен съвет по наркотични вещества – Благоевград.

Представянето на филма започна с встъпително слово на д-р Теменужка Любенова, която говори за значимостта на личността на Гоце Делчев.

Доцент Димитър Тюлеков обърна внимание на нуждата от познаването на собствената история и почитането на националните герои.

Интересни бяха коментарите на авторите на филма Валери Яков и Красимир Кушев, които разказаха за самото създаване на филма и идеите, които са залегнали в сценария им.

Сред публиката присъстваха ученици от Второ основно училище „Димитър Благоев”и Единадесето основно училище „Христо Ботев”, както и представители на благоевградската общественост. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов