Избрани Новини

САЩ и Русия обсъждат ситуацията в Украйна на среща в Париж

Американският държавен секретар Джон Кери ще обсъди на среща с руския външен министър Сергей Лавров ситуацията в Украйна

Срещата ще се проведе в резиденцията на руския посланик в днес (неделя) вечерта, потвърди говорителят на Държавния департамент Джен Псаки, цитиран от АП.

Съобщава се, че след близкоизточната обиколка, по време на която Кери обсъди с лидерите мирния процес между израелци и палестинци, самолетът му е спрял за зареждане в Шанън, Ирландия, по време на което американският държавен секретар е взел решение самолетът да промени курса, за да се срещне с Лавров във френската столица.

Двамата с Лавров са разговаряли по телефона по време на полета му до Шанън, след проведения разговор по темата между президентите на САЩ и Русия Барак Обама и Владимир Путин.

Очаква се в Париж Кери да проведе отделна среща с френския външен министър Лоран Фабиюс.

Руската федерация няма никакво намерение да пресича границата с Украйна, увери външният министър на страната Сергей Лавров в телевизионно интервю за „Съботни вести" за телевизия „Русия".

Изказването му идва на фона на разговора между американския президент Барак Обама и руския му колега Владимир Путин, в който Обама настоя Кремъл да изтегли войските, разположени в близост до съседната република.

Сергей Лавров пък заяви, че властите не са обмисляли подобни действия, тъй като „нямат интерес да сторят нещо подобно".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов