Избрани Новини

Семейство от Сатовчанско фалира и затъна в заеми, обвинява касиерка

Филка и Звездомир Максимови от сатовчанското село Боголин загубват бизнеса си и затъват в заеми за стотици хиляди лева

Предстои отнемане на жилището им, а след тази новина мъжът получава криза и е приет в болница, съобщи bTV.

Звездомир Максимов работел по проекти. Завлечен е с над 350 000 лева, според семейството заради банкова касиерка. Преди около 6 г. тя се примолила на тогавашния бизнесмен да й заеме сумата от 350 хиляди лева за 1 час - за да й излезе чиста ревизията, после щяла да върне парите.

Версията на бившата вече касиерка, която сега е шивачка, обаче е друга.Тя обясни, че редовно давала на Максимов нерегламентирано пари на банката, с които той работел и после ги връщал.

Тогава Мавродиев се занимавал със строителство, но често търсел пари авансово, които касиерката му давала тайно от касата. Когато обещаните пари по някакъв проект се бавили, тя помагала. Тази схема действала цяла година.

В един момент обаче Ангелина Мавродиева разбира, че идва ревизия, обажда му се и го моли да върне взетите 170 000 лева. Разбира и друго - че клиентът е задлъжнял и на частни лица и настоява парите да се върнат в касата незабавно.

Мъжът връща парите след дни, когато получава превод от областната управа, с която работи по проект. А жената подава предизвестие за напускане. Проверката е установила, че тя раздавала служебни пари на килограм - на различни хора.

Версията на касиерката е, че жената на бившия й клиент не е подозирала за схемите, в които той е участвал и сега неоснователно я обвинява, че мъжът й върнал пари, които не дължал, само за да помогне на уплашената жена.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов