Избрани Новини

Стартира електронното записване на децата в градините на Бургас

Животът

31-03-2014, 15:36

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Утре започва електронното записване на децата в детските градини и ясли в Бургас. Е-приемът се прави за трета поредна година, като системата беше активирана  месец по-рано за да могат семействата да се запознаят с условията и да са ориентирани при кандидатстването.

Записването започва в 8. 00 ч. Заявки се приемат до 25 април, но по традиция родителите попълват е-формуляра още в първите часове на деня. Право да кандидатстват за три детски градини имат семействата, като подреждането им е по приоритет. Има и преференции, които са описани в сайта на общината. На страницата на електронната система са записани и най-често задаваните въпроси, които много улесняват родителите. 
1029 са общо местата за детска ясла в Бургас, а 1664 са свободните места в първа група на детските градини.
Община Бургас е наясно, че най-големият наплив за ясли и детски градини е в централна градска част. "Затова успяхме да си върнем сградата на бившето Пето РПУ в к-с "Лазур", която в момента превръщаме в детска градина - филиал на ЦДГ "Вълшебство". Там през септември ще бъдат приети над 100 деца", каза кметът Димитър Николов.
Родителите на деца, които излизат от предучилищна възраст и влизат в първи клас, могат да бъдат спокойни за лятото. Община Бургас отново ще предоставя възможност малчуганите да останат в детската градина през цялото лято, до август включително, а след това да тръгнат на училище.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов