Избрани Новини

Правителството отхвърля проекти на Габрово и Оряхово по политически причини

Липсата на отговор води само до извода за политически мотиви

Кметът на Габрово Таня Христова и кметът на Оряхово Росен Добрев са убедени, че техни проекти не са одобрени от правителството по инвестиционната програма, по политически причини. Двамата изразиха позициите си в интервю за БНР.

Таня Христова поясни, че община Габрово е подала за финансиране пет проекта, сред които изграждане на дом за възрастни хора и благоустрояване на градската среда.Тя подчерта, че все още не е получила обяснение защо предложенията не са били одобрени и че процедурата по одобрение не е била прозрачна. Таня Христова е подала жалба до Върховния административен съд веднага след обявяване на резултатите. Според нея министърът на финансите Петър Чобанов все още не е отговорил на запитването й за причините защо габровските проекти са отхвърлени.

Кметът на Оряхово Росен Добрев каза, че общината е кандидатствала за финансиране от държавата с три проекта на обща стойност 10 милиона лева. Единият от тях е за довършване на депо за отпадъци.

Според мене моделът е сбъркан... Няколко души, в една тъмна стая, да решават съдбините на цяла България, да разпределят 500 милиона за няколко часа..., категоричен е той.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов