Избрани Новини

Коце Маца върти бизнес в Гърция, Интерпол все още го издирва

Известният петрички бизнесмен Костадин Хаджииванов – Коце Маца се подвизава в съседна Гърция

Негови близки периодично го навестяват, не се крие по африкански и южноамерикански държави, това довери пред вестника добре информиран източник.

Хаджииванов живее в Гърция от години, забелязван е в Солун и Серес. Леко е понапълнял, застарял, това личи при внимателно вглеждане в лицето му, където има повече бръчки, за разлика отпреди години, пише в. „Струма“ . Според източник Коце Маца си има бизнес в Гърция, занимава се с търговия на различни стоки, има регистрирана фирма в южната ни съседка, основно търгува с цигари. В заведенията там Хаджииванов е посрещан като много специален гост, обръща му се максимално внимание, това се дължи на бохемския му начин на живот, на това, че Коце Маца е ларж и навсякъде оставя тлъсти бакшиши, дори в едно малко заведение в Солун платил сметката на всички клиенти, които били вътре. Не ходи дегизиран, както тръбят слуховете, винаги е стилно облечен и почти винаги е с тъмни очила.

В Петрич помнят Костадин Хаджииванов не само като президент на местния футболен отбор „Беласица", но и като политик. Той бе два мандата общински съветник от създадената от него коалиция „За нашия Петрич". Само първият бе пълен - от 2003 до 2007 г. Тогава не успя да се пребори за кметския стол с настоящия управник Вельо Илиев. Коце Маца бе на балотаж, подкрепен бе и от БСП тогава, но пак не успя да пребори Вельо Илиев. Любопитното за мнозина, които са забравили, е, че тогава Хаджииванов остави зад себе си на трето място кандидата на левицата Андон Чопаков и на балотажа столетницата подкрепи Коце Маца, но не бе достатъчно. За около година и половина Коце Маца дори бе шеф на местния парламент. На изборите през 2007 г. отново влезе в ОбС, но през юни 2008 г. ВАС касира изборите и това сложи точка на политическата му кариера.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)