Избрани Новини

Валентин Чиликов и кметът на Петрич умуват за нови работни места

По инициатива на кмета на Петрич – Вельо Илиев бяха проведени серия срещи с новия главен секретар на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) Валентин Чиликов за разкриване на още работни места в Петрич.

Звеното “Надзор на пазара” е едно от най-натоварените с оглед двете митници (Златарево и Кулата) и необходимостта от още ресурс в града е неоспорима, категоричен е новият главен секретар на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) Валентин Чиликов, който е пряко ангажиран както със структурната реформа в агенцията, така и с ефективното функциониране на поделенията й в страната.

“Впечатлени сме от инициатива на кмета. В момента агенцията има служители само на територията на Благоевград, което не е най-рационалното решение, тъй като обемът от работа се повишава непрекъснато”, каза още Чиликов след проведените срещи с кмета на Петрич.

За обсъжданите нови работни места ще бъде обявен конкурс, за да се намерят най-подготвените служители. Те ще осъществяват надзор на пазара и координацията с агенция “Митници” за прилагане на еврорегламентите по надзор на стоки на пазара.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)