Избрани Новини

Знаете ли, че кокосовото масло може да направи чудесa?

6 важни за здравето приложения

1. Стареене
Един от безспорните "таланти" на кокосовото масло е, че върши чудесна работа в борбата срещу стареенето, като го забавя. Кокосовото масло е пълно с антиоксиданти, които облекчават сърдечносъдовите проблеми и стареенето на кожата.


2. Грижа за кожата
Кокосовото масло не само, че помага на кожата ви да мине по-леко през процеса на стареене, но е и отличен овлажнител. Използвайте органично, за да не рискувате да добавите и токсини или пестициди към иначе здравословния продукт. Освен това можете да го ползвате не само върху себе си, но е безопасно и полезно за деца и бебета.

3. Грижа за сърцето
Едно от най-впечатляващите преимущества на кокосовото масло е свързано със сърцето. Преди години се е смятало, че всички мазнини и масла са вредни за сърцето. Сега познаваме кокосовото масло (заедно с още няколко), които в действителност могат да подобрят състоянието на сърцето, като редуцират холестерола в тялото. Пробвайте да използвате кокосовото масло в готвенето или когато печете. Може да се добави и към някои специални салатени дресинги.

4. За щитовидната жлеза
Ако имате проблеми в тази посока, може и да се поинтересувате от кокосовото масло по-подробно. Смята се, че то възстановява нормалното функциониране на щитовидната жлеза. Онези, които използват кокосово масло са установили подобрение в температурата на тялото си, по-малко усещане за умора и растеж на косата.

5. Коремните мазнини
Изследване разкрива, че жените, консумиращи по 2 супени лъжици кокосово масло всеки ден в продължение на 12 седмици са намалили видимо коремчето. Това е забележително откритие, защото обикновено мазнините там се свалят трудно. Освен това те са директно свързани със сърдечните проблеми.

6. За имунната система
Тъй като в кокосовото масло съдържа анти-инфекциозни свойства, се смята, че то подобрява дейността на имунната система. Всъщност е потвърдено, че ако кокосовото масло се използва върху пациенти с пневмония, се оправят значително по-бързо и остават в болница значително по-малко време.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов