Избрани Новини

Съдбата на 8000 декара гори нажежи страстите в "Родопи"

Животът

06-04-2014, 12:51

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Скандално решение се готви да приеми Общински съвет, посочва кметът на общината Пламен Спасов

Скандално решение се готви да приеме новото мнозинство в Общинския съвет на община "Родопи". В дневния ред на извънредната сесия в понеделник е залегнала точка, с която по предложение на група общински съветници 7695 декара гори трябва да се прехвърлят за стопанисване и управление на единствената губеща към момента общинска фирма "СО Спектър" ЕАД.

Готвеното решение е скандално и незаконосъобразно, посочи кметът на "Родопи" Пламен Спасов. Той се готви да сезира с писмо прокуратурата.

Две трети от горите са публична общинска собственост, а според Закона за общинска собственост подобни имоти се предоставят безвъзмездно за управление на юридически лица и звена на общинска бюджетна издръжка. В случая тази фирма не отговаря на този член.

4541 декара от тези гори сме успели да ги спасим от продажба на безценица заради стари дългове натрупани по времето на Йордан Шишков и Георги Гачев, а сега искат отново да ги вземат и унищожат, твърди и заместник-кметаът Таня Бочукова.

Опасенията на администрацията са, че горите ще бъдат изсечени, като голяма част от дървения материал ще бъде продаден "под масата".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов