Избрани Новини

Откриха офис на АБВ в Бургас, Първанов не дойде

Николина Чакардъкова пее на пантеона в 19.30 за новата формация

Офис на АБВ откриха днес в Бургас. Представителството се намирана ул. „Александровска”. Лидерът на АБВ Георги Първанов не се появи на откриването, въпреки че според предварителната програма трябваше да присъства. От АБВ обясниха, че е бил възпрепятстван от служебни ангажименти.

Първанов обаче ще дойде по-късно днес и ще се срещне със симпатизанти пред Пантеона в морската градина, където ще пее Николина Чакардъкова. Новият офис на АБВ в Бургас презентира водачът на евролистата Ивайло Калфин, който не можа да посочи кои ще бъдат лицата на АВБ в Бургас. „Не търсим членове защото не сме партия. АБВ се явява като коалиция от 4 партии, в началото на следващата седмица ще бъдат внесени документите в ЦИК . Ние тепърва ще направим през следващите месеци публични прояви в Бургас, надявам се тогава да се покажа и личностите, които се свързват с АБВ. Между тях има хора, които са изключително енергични и отделят време и средства, за да работят. Не е моя работа сега да изреждам списък с имена”, заяви Калфин.Той допълни, че имат амбицията да спечелят две-три депутатски места в Европарламента. Евродепутатът обясни, че според изследване подкрепата на българите за членството ни в Европейския съюз е намаляло значително през тези седем години. В началото тя била над 70 %, а сега – 48 %. „Очевидно е, че има разочарование и като, че ли българинът получава не това, което очаква от европейските институции, европейската политика. Идеята ни е да променим начина, по който се упражнява и се прави политика в България независимо от промените на правителствата през последните години”, допълни Калфин.
„ЕС е всичко друго, но не институция, която увеличава пенсии, заплати, социални помощи и създава работни места. Тя само създава възможности. България има бюджет, който е пет пъти по-голям от вноската, която внасяме, който можем да получим като субсидии от европейския бюджет. Национално решение е как ще ги използваме”, обясни още той.
По негови думи само 6 % от българските земеделски производители получават 80 % от субсидията за земеделие, която е 2 млрд.лв. Българско решение е било тези средства да са към най-големите производители. Според него земеделските субсидии трябва да бъдат така насочени, че да стимулират продукция, която се преработва на вътрешния пазар.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов