Избрани Новини

17 абитуриенти вдигат знамената на България и Струмяни на празника на общината

Младите  хора на община Струмяни ще бъдат и официалните домакини, заедно с кмета на общината Емил Илиев, на гостите на община Струмяни, между които Неврокопският митрополит Серафим, народни представители, кметове на български общини  и от Р Македония и Гърция, посланици, управленци и др.

Днес от 16:00 часа с освещаване и официално откриване на Музейна сбирка, Бизнес-инкубатор – Струмяни и изложба-базар на картини от фонда на Арт център Илинденци и продължава с концерт„С магията на Малешево и Пирин”с участието на фолклорните ансамбли от Микрево, Струмяни и Илинденци, женските певчески групи на Никудин и Игралище – носители на първа  и втора награда от Десетия международен фолклорен фестивал, фолклорен ансамбъл от Р. Македония, състави от Детска градина и СОУ – Микрево. В 18 часа духовият оркестър на Сандански и мажоретките ще дадат тържествен тон за официална церемония,вдигане на знамето на България от абитуриентите на СОУ Микрево.

„Посрещаме празника на община Струмяни с надежда, че ни очаква една добра година. Година на строителство на улици, спортни и детски площадки, на модернизиране. Сигурен съм, че в края на годината община Струмяни ще бъде по-модерна и по-красива. – сподели кметът на община Струмяни Емил Илиев. – Преди няколко дни правителството даде зелена светлина на Граничния контролно пропускателен пункт Клепало, което неминуемо ще доведе до оживление на региона и особено на красивите високопланински села на общината. Започва строителството на водопровода на Илинденци, Струмяни и Драката, строителство на площадки и спортни съоръжения, със собствени средства подобряваме състоянието на улиците в Микрево и много други. За мен е чест, че младите хора на общината – абитуриентите ще бъдат изключителна част от празника на община Струмяни с надежда да проектират своите мечти  и към родния край, който има нужда от тях.Използвам случая да поканя всички на празника на община Струмяни” – каза още кметът.

Празникът на общината се организира от община Струмяни, читалищата в общината, СОУ и ОДЗ, спортните клубове, пенсионерските клубове и други.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов