Избрани Новини

Септември с мъка се пребори срещу Германея

Септември (Симитли)  победи с 2:1 у дома борещия се да не изпадне тим на Германея (Сапарева баня) в мач от 22-ия кръг на Югозападната „В” група.

Домакините поведоха в резултата в края на първото полувреме с гол на Тихомир Костурков в 44-ата минута, който с мощен удар от границата на наказателното поле  не остави шансове на Виктор Стоянов -1:0, съобщиха от Симитли.

Преди това футболистите на Септември (Симитли) направиха куп пропуски. Най-чистото положение се откри пред  Илиан Христов в 23-ата минута, когато се озова очи в очи със стража на сапаревобанци, но не успя да го преодолее. Малко по-късно в 39-ата минута Лъчезар Георгиев бе намерен непокрит на 6-7 метра пред вратата и стреля от упор, но вратарят на Германея показа завиден рефлекс и изби топката. Домакините от Симитли започнаха силно и второто полувреме, като в 52-ата минута влезлият като резерва Даниел Дюлгеров бе изведен сам срещу вратаря на Германея и покачи на 2:0. Десет минути по-късно гостите се върнаха в мача с гол на Борислав Кралев, който засече центриране отляво на Евгени Гроздин за 2:1. До края на мача възпитаниците на Борис Кръстев имаха желание да постигнат нещо повече, но силите им не стигнаха. Добрата новина в лагера на Септември (Симитли) от днешния мач, освен победата, беше завръщането в игра на Радослав Митревски. „Железният” бранител беше извън терените 6 месеца, но днес се появи на смяна в 64-ата минута и доигра срещата. Днес наставникът на симитличани Спас Стоименов не можеше да разчита на шестима играчи – заради контузии (Станислав Карадалиев и Петър Янкулски) и наказаните ( Мартин Тошев, Костадин Кацимерски, Методи Илиев и Ивайло Иванов).

След успеха Септември (Симитли)  заема 3-то място с актив от 48 точки.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)