Избрани Новини

Войната за лодките на Ропотамо продължава

Днес отварят офертите на фирмите кандидати за наемател на атракционната дейност

В сградата на РИОСВ-Бургас днес от 14,00 часа ще бъдат отворени офертите на фирмите кандидати за наемател на атракционна дейност „Разходка с лодка по река Ропотамо” в резерват Ропотамо. РИОСВ-Бургас финализира конкурсната процедура въпреки, че от досегашния наемател твърдят, че конкурсът е незаконен.
Според тях той е манипулиран и предрешен. Правилата и изскванията били така нагласени, че да спечели една единствена фирма. Въпреки това от „Венис Марина” също ще участват в него. Според представителите на фирмата концесионер това е единственият начин да извадят на светло предварително подготвените манипулации, които целят тяхното отстраняване.

Припомняме, че преди седмица избухна грандиозен скандал, след като се разбра, че шефът на РИОСВ Бургас Антоний Иванов е обявил нов конкурс, с който ще се избира друг наемател. В същото време обаче за тази дейност има подписан 5-годишен договор фирмата „Венис Марина”. Това е потвърдено и от решение на Бургаския окръжен съд. 

Миналото лято над 70 000 туристи са се возили на лодка по реката. Сезонът започва още този месец с австрийски пенсионери в Слънчев бряг, вече предплатили за разходката. Те обаче може и да не разгледат резервата, защото следва нова порция дела.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов