Избрани Новини

Плувни надежди от Сандански едва си прибраха медали

През уикенда в Кавала, Гърция се проведе международен турнир по плуване „ΚΑΒΑΛΑ JUNIOR 2014”. Участваха 18 отбора с около 400 състезатели в две възрастови групи.

При по-големите Сандански се представи с ПК”Вихрен”.Състезателите на В.Боцева спечелиха 9 индивидуални медала и два в щафетите. Михаил Кръстев е с пълен комплект медали – златен на 50 м бътерфлай, сребърен на 50 м св.стил, бронзов на 200 м св.стил. С три медала е и Петър Маринов сребърен на 100 м бруст и бронзови на 200 м бруст и 200 м съчетано. Благой Панайотов е първи на 100 м гръб, Анастасия Ризова е втора на 200 м св.стил и Августин Милев е трети на 50 м св.стил. Щафетата 4х50 м смесена момчета /Кръстев, Панайотов, Маринов, Милев/ завоюва златото в оспорвана борба с отбора на Драма, а 8х50 м свободен стил / Кръстев, Панайотов, Маринов, Пашалийски, А.Ризова, Сн.Спириева, П.Георгиева, К.Стоева/ се пребори за среброто. Нашите деца участваха само първия ден от турнира. Тръгнаха рано сутринта, а в паузата мужду полудните почиваха по колите. Решението бе взето съвместно с родителите и бе продиктувано от финансова гледна точка.

При по-малките участие взеха състезатели от ПК”Сандански” с треньор А.Спиров. През последните две години малките плувци и от двата клуба се представят по-слабо или въобще не участват в първенства. Причината е, че те нямат изградени навици за стартиране, чувство за разстояние на 50 м басейн и усет за ритъма при плуване на 50 м поради провеждането на тренировките на маломерен басейн без стартови блокчета. Затова и постиженията им в конкуренцията на силните гръцки отбори са много добри. Ръководството и родителите решиха децата да участват и двата дни.

Момчетата успяха да грабнат сребърните медали на щафетата 4х100м св.стил – Борис Паничарски, Емил Георгиев,Гълъб Гогов,Димитър Танурски. Трето място на 50м гръб завоюва Димитър Танурски. На косъм от медалите с четвърти места са Евгени Георгиев на 50 м бътерфлай, Б. Паничарски на 50 м св.стил и Г. Гогов на 100м св.стил. На пето място се наредиха Любка Атанасова на 50м гръб, Мартин Митов на 50м гръб, Елица Илиева на 50м бруст, Ива Узунова на 50 м бътерфлай, Б. Паничарски на 100м гръб и Д. Танурски на 100м св.стил. При 11 годишните Цветко Петков е четвърти на 50м бруст и пети на 50м св.стил.

Треньорите и родителите благодарят на всички участвали деца за усилията и всеотдайността.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)