Избрани Новини

Ще дебатират опазването на горите

Масовата сеч и пожарите - отново на фокус

Областният управител Живка Аладжова  инициира работна среща с всички кметове на общини от областта, относно предприетите от тях мерки за опазване на горския фонд.

Живка Аладжова  изиска от кметовете на общини и от компетентните институции в областта да извършат проверки и да докладват за състоянието на горските масиви, регистрираните набези и спазването на законодателството.

На предстоящата среща ще се обсъди и съвместното сътрудничество между институциите в борбата за опазване на горския фонд, както и планираните  превантивни мерки, степента в която са приложени и спазването на горската дисциплина.

На срещата, която ще се проведе на 9 април, в сградата на Областна администрация Стара Загора, ще присъстват и представители на Областна дирекция на МВР, Областно управление по пожарна безопасност и защита на населението, Югоизточно държавно предприятие – Сливен, Регионална дирекция по горите и Горските стопанства в областта. Целта на предстоящата среща е опазване на горските масиви.

Този петък, 11 април, дискусия по опазването на горите от масова сеч и пожари организира и кметът на община Стара Загора Живко Тодоров.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов