Избрани Новини

Акъл!Втората умница от цяла България от Дупница

Кметът на Дупница Методи Чимев връчи почетен плакет на 2-ото най-умно дете до 4-клас в България. Ученичката на ОУ "Неофит Рилски" Ивана Никлева стана 2-а от националната олимпиада "Знам и мога", провела се в Ловеч.

В състезанието участваха 55-те финалисти от всички области, които се състезаваха в заключителен кръг, който е сбор от всички основни предмети, изучаващи се в училище. Това е и най-престижната надпревара, тъй като не е насочена към един предмет, а към няколко едновременно. "За мен, а и за всички нас в Дупница ти си №1. Пожелавам ти от тук насетне да печелиш постоянно такива призове. Деца като теб са истинските звезди на нашия град, които пишете извезани със златни букви визитната картичка на Дупница", обърна се към второто най-умно дете в България Чимев, който подари и енциклопедия на Ивана. "Бях обещала на майка ми да спечеля 1-ото място, но за малко. Другият път ще спазя обещанието си", заяви дупничанката. Тя не скри, че иска да се реализира като лекар. На самото награждаване в Ловеч, призовете е връчвал първият български космонавт Георги Иванов.

Поздравления от кмета получиха класния преподавател на отличничката Елка Иванова, директора на ОУ "Неофит Рилски" Бистра Стойкова, както и майката на детето. "Впечатлени сме от организацията в Ловеч. Децата наистина се чувстваха значими. В комисията бяха изтъкнати експерти, като на някои учим по техните учебници. След като Ивана победи по безапелационен начин и на 2-ия кръг, бяхме убедени, че ще постигне и успех на финала", сподели Иванова.

Ивана пък е подготвила свой разказ, който да подари на кмета в следващите дни.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов