Избрани Новини

Ученици изработваха мебели в Банско

През първата седмица на месец април, в рамките на седмицата на гората, Министерството на земеделието и храните организира изложба конкурс на изработваните в професионалните гимназии в областта на горското стопанство и хранително-вкусовата промишленост в системата на МЗХ продукти и произведения.

Участие в изложението, което се състоя на 04 април взеха ученици от ПЛТГ „Н.Вапцаров“, гр.Банско от клубовете „Естетика“ и „Препариране и оценка на ловни трофеи“ и от ателие „Млад дърворезбар“, сформирани като извънкласни и извънучилищни дейности по проект „Да направим училището привлекателно за младите хора“, с изготвени от тях изделия. Инж. Веселин Райчев – главен секретар на Изпълнителна агенция по горите, връчи индивидуалните награди от името на агенцията. III място за индивидуално представяне спечели възпитаникът ни от IХб клас – Костадин Янчовичин. Плакет на МЗХ и грамота за училището бяха връчени на директора на гимназията – инж.Димитър Баряков.

Целта на екипа на Министерството беше възраждане на станалата преди години традиция за представяне на таланта и професионалните възможности на младите хора, обучавани в българските училища, да стимулира желанието и амбициите за изява на техните тмворчески способности чрез представяне на произведените в процеса на обучение изделия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов