Избрани Новини

Реконструират централна градска част в Разлог

Реконструкцията на централната градска част на Разлог е насочен към подобряване на жизнената среда в града, с цел да се повиши привлекателността му и да се подобри архитектурния облик и функционалността на площадното и пешеходно пространство.

„Запазваме автентичния вид на площада, който няма да се ремонтира. Първият етап на проекта предвижда ремонтни дейности на пешеходната алея между сградата на Община Разлог и Младежкия център (бившето ДНА), зоната около централния фонтан и пешеходната алея.”, коментира инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог.

Емблематичният каменен площад на Разлог от 1955 година няма бъде реконструиран, поради запазения му добър вид. Площадът е с историческо значение и е любимо място  за местните хора и туристите. Площадът е и домакин на многобройни празници и събития на открито.

Благоустрояването на централната градска част цели постигането на стилово единство и поддържане на автентичния стил на мястото, както и подобряване на привлекателността на града и не на последно място осигуряване на достъп за хора с увреждания. Основни материали, които ще бъдат използвани за каменна настилка са мрамор и гранит, съобразени със съществуващия градски площад, който е основен доминиращ елемент в централната градска част.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов