Избрани Новини

"120 години от създаването на международния олимпийски комитет"-По-високо,бързо и силно!

Празникът премина под олимпийското мото "По-високо! По-бързо! По-силно!"

Студентите от трети курс на специалност "Педагогика на обучението по физическо възпитание" организираха и проведоха спортен празник с децата от ДДЛРГ "Св.Николай Мирликийски" в Спортния комплекс на ЮЗУ "Неофит Рилски". В продължание на един час бъдещите учители по физическо възпитание заедно с децата на възраст от 7 до 17 години играха волейбол, футбол, подвижни игри, баскетбол и хокей на трева. Празникът премина под олимпийското мото "По-високо! По-бързо!  По-силно!"

Идеята на традиционните срещи на спортните площадки на спортните падагози с децата от ДДЛРГ "Св.Николай Мирликийски" е да спортуват заедно, водени от думите на барон Пирер дьо Кубертен " не е важно да победиш, а добре да се бориш". Водещият Николай Първанов призова участниците в проявата да носят винаги в сърцето си огъня, олицетворяващ стремежа на човека към физическо и духовно съвършенство.

Студентите бяха подготвили подаръци за всички участници, както и топки и спортни пособия със събрани от тях средства.

Гости на празника бяха проф. д-р Стоян Иванов, декан на Факултета за обществено здраве и спорт, доц. д-р Валери Цветков, ръководител на катедра ТМФВ, преподаватели и докторанти от катедри Спорт и ТМФВ.

Инициятиеата е в контекста на учебната дисциплина "Извънкласна дейност по физическо възпитание", водена от доц.д-р Даниела Томова.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)