Избрани Новини

10 училища от Югозапада във футболна битка

Днес ще се проведе градският финал в Благоевград в междуучилищния футболен турнир „Купата на Coca-Cola: Играй с нас!”. Общо 10 училища от областта проведоха вътрешни училищни квалификации и излъчиха свои отбори, които ще премерят сили. Мачовете започват в 9:30 ч. в спортен комплекс „Арена парк”, а в 11:00 ч. ще се проведе официалното откриване на турнира. Веднага след него започват и игрите за публиката.

Всички жители и гости на Благоевград са добре дошли на семейния спортен празник, в който ги очакват много добро настроение, състезателни предизвикателства и награди. Отборът – победител не само ще получи купата за първо място в града, но и ще се класира за големия финал през месец май. Тогава първенците от осемте града – София, Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Русе и Благоевград ще се борят за шампионската титла и голямата награда – спортен лагер в Италия.

Междуучилищният футболен турнир, в който могат да участват ученици на възраст между 12 и 14 години, се организира от системата на Coca-Cola в България в партньорство с Министерство на образованието и науката, Столична община в подкрепа на инициативата „София – кандидат за европейска столица на културата” и общините Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Русе и Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)