Избрани Новини

Почина 86-годишната Димитрина Георгиева, жестоко нахапана от питбули

Въпреки двуседмичните усилия на лекарите и интензивното лечение, възрастната жена не е успяла да преживее травмите и стреса

86-годишната Димитрина Георгиева, която бе нахапана жестоко от два питбула в русенското село Червена вода, е починала в четвъртък вечерта в болницата, съобщи БГНЕС. Въпреки двуседмичните усилия на лекарите и интензивното лечение, възрастната жена не е успяла да преживее травмите и стреса.

В момента в Районна прокуратура-Русе продължава разследването за извършено престъпление по член 325 в от НК, заяви говорителят прокурор Радослав Батанов. Разследването се води срещу лелята на собственика на питбулите, която в момента на инцидента се е грижила за кучетата.

"Тъй като пострадалото лице е починало, е назначена съдебно медицинска експертиза, която да установи дали смъртта е настъпила вследствие на причинените по-рано травматични увреждания по тялото. След събиране на достатъчно доказателства за вината на лицето в извършване на престъплението, ще бъде повдигнато евентуално обвинение по чл. 325 в, ал.2 от НК , като тази разпоредба на закона предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба до 10 000 лв.", каза още прокурор Батанов.

Трагедията се разигра на 29 март по обед, когато възрастната жена отивала до къщата на познати. Заради виковете й и тропането по вратата на съседите двата питбула Цезар и Клеопатра се раздразнили и прескочили оградата. Двете кучета не са били вързани и се нахвърлили върху пенсионерката, като я нахапали жестоко.

Тя е била спасена от лелята на собственика и двама работника от съседния строеж. Димитрина била откарана незабавно в болницата, където повече от 3 часа продължила животоспасяващата операция. Възрастната жена е била нахапана на 10-ина места, като е било засегнато и окото й. Въпреки усилията на медицинските екипи, след няколко дни прекарани в нечовешки мъки, жената е починала.

Собственикът на питбулите Пресиян Костадинов организира кръводарителни акции в помощ на пострадалата. Той и семейството му са взели решение питбулите да бъдат евтаназирани, но това ще стане едва след като приключи следствието.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов