Избрани Новини

На барикадата!Полицаите все още на пост пред къщата на 40-годишния мъж

Няма развитие по случая с барикадиралият се в дома си в село Черниче 40-годишен мъж.
Той е сам в дома си, а пред дома му има цивилни полицаи.
Към 16.45 часа вчера е подаден сигнал, че 40-годишният Васил Митков бие за пореден път в работилницата си баща си - 78-годишният Кирил. На мястото на инцидента пристигат патрулка и линейка.
След като Васил позволява да откарат баща му с линейка, от домът излиза и съпругата му. С Васил, който отказва да излезе от дома си, остава съмо майка му. Към 19 часа тя също напусна къщата.
Пред дома пристигат полицейски сили, включително и 4-ма служители на специализирания отряд към ОД на МВР. Разговори в Васил започват да водят психоложката на ОД на МВР и един полицай, негов съученик.
Към 20.30 часа Васил стреля с газов пистолет по полицаите от терасата на дома си. Всички залягат, след което психоложката е оттеглена от преговорите. Васил хвърля от терасата по полицаите камъни, парче желязо и метален съд, после си влиза вътре и повече не се показва, съобщава БГНЕС.
През няколко минути Васил вдига щорите откъм задната врата на къщата. Полицаите са оградили и тази страна, тъй като до съседната улица има само градини, стопански постройки и огради. Раздвижване сред полицаите настана 50 минути след полунощ.
Шестимата започват да викат по име Васил, за да се покаже през прозореца. Първият път му казват, че жена му иска до говори с него. "Каква жена?", извиква отвътре Васил, след което пак спуска щорите. След 10-на минути полицаите канят Васил, който е непушач, на "по цигара". В отговор той им отправи "неприлично предложение".
След това полицаите осветяват с фенери щорите на втория етаж, както и прозореца на мазето, за да принудат Васил да излезе и говори с тях. Васил пак отвръща с нецензурни думи. Полицаите правят нов опит да го изкарат навън - този път с оферта към Васил да им завари повредено автогърне.
Към 2.30 часа опитите за разговор с барикадиралия се мъж са прекратени и полицаите си тръгват. От двете страни на дома на Васил остават да дежурят две патрулки. За последно Васил вдига щората, за да огледа улицата в 3.30 часа.
Психичните проблеми на Митков започват преди 2 години. Той освен, че правел камини, бил и най-добрият майстор на аргонови заварки. В Черниче се говори, че ТИР бил заловен с наркотици, скрити в тайник. Направил го е той, докато му правел ремонт.
Собствениците на дрогата решили, че Митков ги е издал. Едни казват, че са го били много, та той изчезнал за 2 седмици. Появил се, и скоро пак изчезнал, този път със съпругата и двете си дъщери. Вчера те бяха посрещнати от полицаите на слицане от ученическия автобус и отведени при майка им в съседното село Крупник.
Митков освен, че често биел баща си, посягал и на съпругата си. Съседи си спомнят как веднъж най-голямата го спряла с думите: "татко, какво правиш? Васил се държал лошо и със съседите си, въпреки, че не излизал от вкъщи. Най-много да излезе и седне в опела му пред къщата. Напоследък въобще не го е карал, а само сядал на задната седалка и гредал в една точка.
Васил орязал асмата на съседката Виолета, замерял я с камъни, обиждал, гледал я "лошо". Така преди година тя пуснала жалба срещу съседа си Васил. Отговорили и, че не могат да направят нищо, щом няма жалба от близките му. Така Виолета се принудила да изгради с 3500 лева стена между двата парцела, за да не ги дразни и се виждат очи в очи с Митков. Тогава той се покатервал на гаража си и от там ги дразнел.
Васил не контактувал с никого, ако бил пред къщата си и по улицата се зададе съсед или автомобил, той просто се прибирал вътре. Имал неистов страх от полицаи.
Преговорите с Митков ще продължат тази сутрин.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов