Избрани Новини

9 отбора от цяла Югозападна България се включиха в днешния футболен турнир

9 училищни отбора от Благоевград, Дупница, Кочан и Плетена се включиха във футболния турнир „Купата на Кока-Кола”, който започна днес в областния център на Пиринско и е съорганизиран от община Благоевград. След вътрешни турнири до участие в надпреварата стигнаха младите спортни надежди на Благоевград от IX ОУ „Пейо Яворов”, VI СОУ „Иван Вазов”, VIII СОУ „Арсений Костенцев”, IV ОУ „Димчо Дебелянов”, СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски” и II OУ „Димитър Благоев”. Победителят в турнира ще бъде определен чрез директни елиминации..

Целта на проявата е да популяризира играта и да развива активния начин на живот на децата. Проектът е международен, като тази година за пръв път домакини на състезанията  са Благоевград, Велико Търново, Русе и Стара Загора.

Партньори на инициативата са Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и общините Благоевград, Русе, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, София и Стара Загора. Голямата награда е участие на отбора победител на международен лагер в Рим. Всички училища, взели участие в квалификационния  етап, ще получат футболни топки, а отборът победител - купа.

Финалите ще се играят в София на 17 и 18 май. Отборите ще са разпределени в 2 групи по 4 отбора и всеки ще играе срещу всеки по системата на Бергер. Победителят в турнира получава „Купата на Coca-Cola”, а специалната му награда е участие в международен лагер в Италия. Останалите участници във финалната четворкта получават купи и предметни награди.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)