Избрани Новини

Благоевградчанка пребори рака и роди, видяла св. Николай в съня си

Жена от Благоевград на 38 г. с тежка мигрена и тумор на хипофизата стана майка през миналия уикенд. След като поставили диагнозата, тя потърсила спасение в лековит извор в димитровградското с. Добрич.

Докторите откриват доброкачественото образувание на ендокринната жлеза на Галина Доколякова през 2009 г.

“Оттогава тя идва редовно тук. Обади ми се от АГ болницата, за да ми съобщи за щастливото събитие. Каза, че вече е кръстила бебето на покойната ми майка Василка, която откри водата след видение”, разказа 66-годишната Груда Славова (на снимката), в чийто двор е кладенецът с лековитата течност, пише "24 часа".

Той е по средата на малък параклис, по чиито стени са окачени икони на светци. В класьори и папки се съхраняват стотици благодарствени писма на изцелени от цяла България. “Непрекъснато идват хора от цялата страна особено в събота и неделя. И чужденци също са наминавали.

Много народ се стича на 11 ноември - празника на лечителя св. Мина. В деня на откриването на извора - 30 януари, попът отслужва водосвет и маслосвет”, добавя стопанката.

Историята на живодайния източник е пропита с религиозна мистика. Покойната баба Василка Славова е родена на 20 април 1920 г. в Димитровград. На 6-годишна възраст остава сираче, но не след дълго майка се омъжва повторно. После фамилията се заселва в с. Добрич.

“Когато вече е на 50 г., един ден в съня се явил св. Николай. Той казал, че ще прати трима свои помощници. Действително в друго видение дошли св. Василий Велики, св. Йоан Злауст и св. Григорий Богослов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов