Избрани Новини

Умник от Разлог с първо място и златен медал на състезание по английски

Мисия Разлог

14-04-2014, 19:17

Снимка:

община Разлог

Автор:

BlagoevgradUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пирин (Разлог) приема Марек в Симитли

Македонският ансамбъл гостува и в Разлог

Георги Тренчев от СОУ “Братя Петър и Иван Каназиреви“ спечели първо място и златен медал на регионалното състезание по английски правопис „Spelling Bee, което се проведе в Американския Университет, кампус Скаптопара, Академичен център "Балкански". След оспорвана надпревара в три кръга - спелуване, превод, спелуване на непознати думи, Георги Тренчев победи всички участници и заслужено спечели първото място. Под ръководството на г-жа Милена Бекярова, старши учител по английски език, Георги се подготви по предварително изготвен списък от 700 думи. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в хотел Хилтън в София.

SpellingBee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни инициативи.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов