Избрани Новини

В Европейския парламент трябва да влязат хора, които могат да отстояват националните интереси

"В Европейския парламент трябва да влязат хора, които могат да отстояват националните интереси на България, а не тясно политически такива. Кандидатите в нашата листа, водачът на нашата листа - Томислав Дончев, са изключителни професионалисти и хора, които мислят държавнически, които не са тесногръди политици''. Това заяви на пресконференция днес областният координатор на ПП ГЕРБ в Кюстендил и народен представител Кирил Калфин. Той допълни, че както и досега партията ще проведе толерантна и градивна кампания. "В предните кампании не сме използвали компромати, не сме се опитвали да опетняваме опонентите. Смятам, че управляващите си нанесоха доста сериозни "петна" сами и не е необходимо да ги изтъкваме пред обществото", каза още Калфин. Народният представител подчерта, че отзвукът в Европейския парламент е красноречив - предложение за спиране на еврофондовете за България, и че е на път да се повтори същата ситуация като при предишната тройна коалиция.

"Ние ще водим една позитивна и градивна кампания и ще отдадем изключително значение на почтеността, искреността и професионализма на нашите кандидати", заяви Калфин.

На пресконференцията днес областният координатор представи официално новия лидер на ГЕРБ в Дупница - Ивайло Константинов. „Това е човекът, на когото е гласувано доверие от Изпълнителната комисия. Г-н Константинов показа как трябва да се работи и в Общинския съвет и благодарение на честността и почтеността, които прояви като председател на ОбС, му дадоха куража и смелостта да си даде оставката. Знаете, че не всеки има сила да се откаже от власт. Това Ивайло Константинов го направи, и то с гордо вдигната глава. Всички могат сами да видят какво се направи, докато той беше председател на Общинския съвет в Дупница“, заяви народният представител. Досегашният председател на общинското ръководство в Дупница Емил Гущеров има одобрение от Изпълнителната комисия и поема длъжността Административен секретар към областната структура на ПП ГЕРБ-Кюстендил.

"Ще направим промени и в ръководствата на общинските структури на Невестино и Бобошево, но след 25 май. Този толеранс от време го даваме, за да направим правилна преценка кой да поеме ръководството и който покаже, че може да работи от сърце, ще влезе в него. Даваме възможност на всеки един да се докаже", заяви Кирил Калфин.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов