Избрани Новини

Общинският лидер на ГЕРБ-Дупница:Приканваме десните в града за единни действия

„За никого не е тайна, че аз съм ангажиран с ГЕРБ от деня, в който се учреди партията, да не кажа и преди това. Аз се ангажирах с участие в листата за изборите през 2011-а година, поради причината че видях в Дупница едно статукво, което дистанционно нямаше как да бъде променено. Когато спечелихме изборите казах, че няма да е никак лесно, защото в един дълъг период от време целенасочено беше работено по отношение на съсипване на дясното пространство, така както това се случваше и на национално ниво. Дупница на практика е един от най-сините градове в България, но няма никакво синьо единство. Демократичните ценности до такава степен са размазани, че сме свидетели на какви ли не безпринципни съглашателства в името на някакъв конкретен интерес”. Това каза на пресконференция в града новият общински ръководител на ГЕРБ Ивайло Константинов.

„Примерите са десетки: като започнем от едно мъгливо обединение на уж десни с леви в Общинския съвет, като минем през теста на изборите в село Овчарци, като наблюдаваме и всекидневната политика, провеждана от уж "различните" политически групи в ОбС-Дупница. В деня, в който се убедих, че всичко това е факт, напуснах Общинския съвет. Тогава казах, че ще се върна тогава, когато истинските демократични ценности победят и истинските демократи имат мнозинство в този ОС. Аз не разбирам политика от рода на „Аз на теб, ти на мен“ и не мога да бъда част от такава политика“, посочи Константинов.

Той уточни, че ГЕРБ не е партията, която иска да асимилира всички останали в дясното пространство . „Не изключваме единен десен фронт по отношение на всички тези начинания и избори, които споменах и това почти е задължително да се случи. Това, че някои от членовете, на наричащи себе си десни формации, опорочиха имената си не означава, че са опорочили имената и на партиите, които представляват и на останалите си съпартийци“, каза още бившият председател на ОбС-Дупница. Ивайло Константинов допълни, че оттук насетне, всеки вторник, от 10 до 12 часа, в офиса на ПП ГЕРБ в Дупница ще има приемни, както за граждани, така и за десни симпатизанти. Константинов заяви още, че предстои да бъдат реализирани няколко клуба на партията в кварталите, да има квартални отговорници, както и скоро да се проведе общо събрание на всички членове. Ивайло Константинов отбеляза и увеличаване на членската маса на ГЕРБ, както в Дупница така и в цялата област. В областта новите членове са над 200, а в Дупница - около 40.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов