Избрани Новини

Отнеха родителските права на блудника Костадин Тасев от Сандански

Санданчанинът Костадин Тасев, който бе осъден на 12 г. затвор за блудство с малкия си син Сашко, вече е с отнети родителски права. Искането, внесено от прокуратурата в Сандански, бе одобрено от съда.

2-годишният Сашко бе приет в тежко състояние в "Пирогов" на 16 февруари 2010 г. Детето бе с разкъсвания на дебелото черво и пикочния мехур и опасност за живота. След серия операции животът на момченцето бе спасен.

Бащата Костадин пък бе арестуван за блудство и нанасяне на тежка телесна повреда. На три инстанции магистратите го признаха за виновен и му дадоха 12 г. затвор. Присъдата влезе в сила на 16 декември м. г., но Тасев не бе открит, за да бъде откаран в затвора. На 13 януари бе обявен за общодържавно издирване, пише "Стандарт".

Отнемането на родителските му права стана, след като той окончателно е осъден за тежкото престъпление. Прокуратурата е категорична, че поведението на бащата е опасно за живота, здравето и личността на детето. На делото за отнемане на родителските права Тасев не се е явил лично, не е изпратил и адвокат.

Бащата е осъден да плаща и по 100 лв. месечно издръжка на детето си. Има право да го вижда всяка последна събота в месеца по 2 часа, като по време на срещите им трябва да присъства и социален работник.

Сашко бе даден за отглеждане при баба си Живка, но след смъртта й детето живее при леля си Десислава, която е сестра на бащата Костадин Тасев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)