Избрани Новини

Майстори по PR отбелязаха 1159 години от създаването на българската азбука

Научната сесия "1159 години от създаването на българската азбука от св.св. Кирил и Методий- значение и развитие" е организирана от майсторския клас по PR в ЮЗУ "Неофит Рилски" с ръководител доц. д-р Румяна Модева и с участието на студенти от специалност "Връзки с обществеността". Научната сесия е шестата поред в ЮЗУ "Неофит Рилски", свързана с творческия и научно-изследователски интерес на майсторския клас по PR и студенти от катедрата "Връзки с обществеността" в извънаудиторна дейност на академичната общност. Тя е свързана със Стратегията 2020 на ЕС и инициативата на ЕК, посветена на развитието на самостоятелната творческа работа на академичната младеж и младите хора в страните членки на ЕС, съобщават от пресцентъра на висшето учебно заведение.

Научната сесия е композирана съдържателно в две основни панелни теми:

История на делото на св.св. Кирил и Методий по създаване на българската азбука - значение за православното християнство;

ПР на българската азбука в съвременните условия на живот - развитие и проблеми.

Презентациите на основните доклади, научните съобщения и академични есета  са разработени на основата на много задълбочено изучаване на фактологичен материал по темата на научната сесия и данни, получени от шест месечен мониторинг /октомври 2013- март 2014 г./, свързан с изследване в четири университетски града - София, Благоевград, Бургас и Шумен.

В изследването са включени 172 свободно избрани респонденти от средата на академичната младеж. От тях 98 девойки и 74 младежи.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)