Избрани Новини

Бъдещи юристи организират първата си студентска научна сесия

Животът

15-04-2014, 11:57

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Научните доклади ще бъдат оценени от авторитетно жури с председател проф.д.ю.н. Йонко Кунчев

Студенти от Юридическия факултет на ВСУ "Ч.Храбър" от първи до пети курс, организират първата си Научна сесия утре от 14 часа в зала 307 на университета. Форумът на бъдещите юристи ще представи пред своите колеги и пред научно жури постиженията си в проучването на проблемите в нормативната уредба и правната теория в областта на гражданското и наказателното право.

Научните доклади ще бъдат оценени от авторитетно жури с председател проф.д.ю.н. Йонко Кунчев. В състава му влизат и преподавателите доц.д-р Масис Хаджолян и асистент Галина Николова. Студентите очакват и оценките на двама действащи съдии от Варненски окръжен съд Дияна Митева и Нейко Димитров. Според регламента на научния форум, участниците ще презентират лично своите тези, като в края на обсъждането журито ще излъчи трите най-добри научни доклада.
Това е поредната ярка изява на бъдещите юристи, част от които преди броени дни се завърнаха като вицешампиони от Националното състезание за решаване на казуси по гражданско и търговско право в столицата. В тазгодишното издание на Националното състезание взеха участие 30 отбора от седем юридически факултета в страната. Състезаваха се отбори от СУ, Пловдивския университет, УНСС, Великотърновския университет, ВСУ"Ч.Храбър", ЮЗУ и НБУ.

След първия кръг на състезанието останаха 8 отбора финалисти, сред които и 4-ма студенти от Юридическия факултет на ВСУ, които вече са добре познати на юридическата общност във Варна. Иван Иванов, Камо Багдасарян, Дениз Турханов и Мишел Димитрова са част от студентите в майсторските класове по право към Окръжен съд Варна. Припомняме, че в края на миналата година бъдещите юристи представиха с изключителен успех пред съдии и адвокати от Варна Открит урок с казуси по Търговско и Гражданско право и получиха признание за сериозната си подготовка.

Четиримата варненски студенти се представиха блестящо пред авторитетното жури на Националното състезание в София, което по регламент премина в три кръга. Оценяващите бяха изтъкнати специалисти в областта на гражданското и наказателното право. Сред тях бе и съдия Борислав Белазелков, който връчи и наградите на победителите. Отборът на четиримата бъдещи юристи от ВСУ се класира втори, след един от отборите на СУ"Св.Кл.Охридски". Този успех е от огромно значение за студентите от Варна, които вече втора година усвояват правни знания и практически умения за юридическа работа в майсторските класове по Гражданско и Търговско право в Окръжен съд Варна. Техни наставници в този безпрецедентен формат за правно образование са съдии от ВОС, които с огромна радост и удовлетворение посрещнаха успехите на своите бъдещи колеги.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов