Избрани Новини

Козунаците за Великден - между 2 и 4 лева бройката, пекат и бутикови

Мисия Варна

15-04-2014, 12:12

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Тази година ще има разнообразие и в пълнежите

Бутикови козунаци ще предлагат производителите във Варна за този Великден. 400-грамовият сладък хляб ще бъде на цена от около 5 лева. Бутиковият продукт ще се прави с краве масло и в него ще има повече стафиди и бадеми.

Стандартните козунаци със същия грамаж ще вървят на цени между 2,20-2,50 лв. без пълнеж и от 3 до 3,80 лв. - с пълнеж. Тази година ще има разнообразие и в пълнежите. Ще се набляга на шоколад, плодови парчета, локум. Това разказа председателят на Варненския регионален съюз на хлебопроизводителите Иво Бонев. Той допълни, че на варненския пазар са пуснати и италиански печива, с претенции за козунаци, но са много далеч от оригиналната рецепта. Те са с много дълъг срок на годност - над 3 месеца и дори на етикетите им не е описано какво съдържат. Цената им е и много по-висока. 

"При всички случаи на пазара ще има огромно разнообразие от хубави български козунаци, които ще задоволят потребителите", коментира Бонев. Той допълни, че и тази година ще се появят разновидности на сладкия хляб от козуначена смес, но всъщност тя не била толкова вредна. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов