Избрани Новини

На екологично образование и доброволчески труд учат децата в Симитли

Екологично образование, възможности за доброволчески труд, както и идеи за опазване на природата бяха основните акценти на проведеното с учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски”, село Долно Осеново обучение в село Влахи, община Кресна. 

Образователната програма се осъществява съгласно дейностите по проект „Училище за устойчиво бъдеще", по тематична област „Устойчиво развитие и опазване на околната среда", съобщават от пресцентъра на Симитли.

По време на еднодневното обучение в Посетителския демонстрационен център за приложно природозащитно образование, чрез образователни игри учениците научиха за значението на природата и нормалното съществуване на всяко живо същество. Проведеното екологично образование чрез преживяване, учене на практика, провокира всяко дете да се почувства значимо, и да усети връзката с природата и опазването й.  Играта „Изследовател” събуди у тях интерес за опознаване на малките, но съществени елементи в биоразнообразието на планетата. Целта на работата сред природата, бе формиране на уважение към нея от страна на децата, на толерантност и умение за приемане на новото и различното, като повиши и осведомеността им за опазване на околната среда.

За учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски”, денят бе забавен, интересен и поучителен, който те запечатаха в снимки и спомени.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов