Избрани Новини

Две пожарни и водоноска гасиха плевня и къща в Добринище, съседите помагаха с пясък

Новините

17-04-2014, 09:46

Автор:

BlagoevgradUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Млади пожарникари борят огъня в Разлог

Пожарни пристигнаха без вода, за да гасят плевнята и къщата в Добринище

Голям пожар изпепели плевня и половин къща край Банско, обитавана от 7-членна фамилия, за щастие няма пострадали хора.

Сигналът за пожара, избухнал в 4 часа сутринта, е подаден от ул. Пирин" в град Добринище, намиращ се на 5 км. от град Банско.
Пламнала е стара къща, използвана за плевня, собственост на Благой Х. За късмет на живущите в съседната къща, обитавана от 7-членна фамилия, ранобуден съсед видял пламъците и подал сигнал на тел. 112. Съседът събудил обитаващите в съседство с плевнята хора, които излезли навън, съобщава БГНЕС.
Две пожарни от Банско и Разлог пристигат на мястото на огнения инцидент. По изискване обаче те били без вода, тъй като на мястото на пожара има противопожарен хидрантен кран. Оказало се обаче, че при ремонта на улицата той е асфалтиран и неизползваем. Пожарните пълнят от друг кран в Добринище докато двете къщи горят, пристига и водоноска, изпратена от общинският център Банско.
През това време съседи на Благой гасят огъня, включително хвърляйки пясък. След това в гасенето се включват и огнеборците. Пожарът е овладян към 7 часа вчера. Напълно е изгоряла старата къща, от която е търгнал пожара. На фамилната къща е изгорял целия покрив и втория етаж, тъй като са от гредоред. Тя е била залепена за плевнята, пламнала най-вероятно след късо съединение вследствие на поройния дъжд, излял се през нощта срещу сряда над Добринище. Причините за пожара се изясняват, нанесени са големи материални щети.
Наредена е проверка от община Банско как пожарният хидрант се е оказал асфалтиран и неизползваем.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов