Избрани Новини

Орлетата с 13 точки в аванс

Футболистите на ОФК Пирин извоюваха поредна победа, надигравайки с минималното 1:0 втория във временното класиране на югозападната В група отбор на Оборище. Единственото попадение в срещата падна в началото на второто полувреме, като гостите си отбелязаха куриозен автогол.

Първото полувреме започна с едноминутно мълчание, като двата отбора почетоха наближаващия 20 април – годишнина от Априлското въстание. Двата отбора изиграха едни сравнително равностойни първи 45 минути, като орлетата могат да съжаляват за два сериозни пропуска на Хаджииванов и Златинов. В 17 минута Башлиев центрира отдясно, а Хаджииванов засече няколко метра пред голлинията с крак, но ударът му мина над гредата. В 30-та минута Златинов и Благов направиха показно двойно подаване, като деветката на пиринци се озова сам срещу вратаря, но стреля в него.

Гостите от Панагюрище успяха на няколко пъти да центрират опасно в наказателното поле на Бахтарлиев, но без успех.

През втората част зелените, които играха в бяло днес, натиснаха съперника в наказателното му поле и резонно отбелязаха в 55-та минута, след като вездесъщият Златинов навърза няколко защитника в наказателно поле и точно преди стреля защитникът на гостите Иванов чукна топката в собствената си мрежа за крайното 1:0.

До края на срещата пиринци можеше да увеличат аванса си, но удари на Хаджииванов и Златинов биваха избивани от вратаря на Оборище. В днешната среща на вратата на орлетата отново пазеше Бахтарлиев, който за пореден шампионатен мач не допусна гол и вече има над 700 минути без допусната попадение. Той бе сигурен до края на срещата в намесите си и така благоевградчани вече си осигуриха сериозната преднина от 13 точки от преследващите ги отбори.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)