Избрани Новини

Полицаи под път и над път за Великден

Туризъм

21-04-2014, 14:49

Автор:

BlagoevgradUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спират тировете на Предела

Временни ограничения на Предела заради „Пирин пее”

Стегнаха килия в Рилския манастир за скандалния дядо Борис

Половин милион българи ще пътуват по Великден и Гергьовден

Великденски концерт в старозагорската опера

Козунаците за Великден - между 2 и 4 лева бройката, пекат и бутикови

Благотворителна изложба на великденски и пролетни изделия

Аязмото край „Меден Рудник” посреща хиляди за Великден

Засилени мерки за сигурност в седмицата до Великден

Четири лешояда кръжат в Кресненското дефиле

Внимание!Опасност от падащи камъни край прохода Предел и Кресненското дефиле

Временно ограничават движението в тунела на Кресненското дефиле

Изграждат три площадки за хеликоптери и най-дългия тунел в Европа в Кресненското дефиле

Рафтъри откриха екоселище в Кресненското дефиле

Кресненското дефиле, Рилски манастир и Предела сред най-натоварените

От ГД “Национална полиция” са разпоредени на областните дирекции редица мерки за обезпечаване на пътната безопасност преди, по време и след Великденските празници. Те бяха представени от началника на отдел “Пътна полиция” комисар Антон Антонов и ръководни служители от главната дирекция, отговарящи за пътния контрол.

Ще бъде осигурено активно присъствие на полицейски екипи за регулиране и контрол на движението на най-натоварените и конфликтни пътни участъци в дните с очакван най-интензивен трафик - 17, 18 и 21 април. Комисар Антон Антонов представи интерактивна карта на пътните участъци и точки от републиканската пътна мрежа, в които се очаква засилен трафик и евентуално струпване на автомобили. Към тези места ще бъдат разпределени допълнителни екипи на пътната полиция с цел подпомагане на движението и съдействие на водачите.

Разпоредено е служителите от структурните звена “Пътна полиция” да предприемат действия за улесняване на пропускателната способност чрез регулиране и насочване на автомобилните потоци, контрол и регулиране на паркирането в подходите и районите на масово посещавани храмове в празничните дни.

През празничните дни ще се организират и проведат полицейски операции “Алкохол и неправоспособност” с участие на максимален брой полицейски служители, като контролът ще обхване и третокласните и общинските пътища, подходите и районите на заведения и атракционни места. В хода на операциите ще се акцентира и върху контрола над водачите и пътниците за поставени обезопасителни колани и каски, както и за задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобила, за  управление на нерегистрирани и неизправни автомобили, мотоциклети, мотопеди и други.

В дните 17 и 21 април предстои да се проведат полицейски операции “Скорост” с техническите средства за контрол на скоростта чрез мобилните системи и радари. Нарушителите ще се спират и санкционират на място при стриктно спазване на разпоредбите на Закона за административните нарушения и наказания и Закона за движение по пътищата.

Разпоредено е осъществяването на контрол за спазване на заповедта на Агенция “Пътна инфраструктура” относно въвеждането на временна организация на движението по участъци, предназначени за моторни превозни средства, превозващи товари с максимална маса над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника – ограничението е за времето от 18 до 21 часа в последния работен (предпразничен) ден и от 14 до 20 часа в последния празничен (почивен) ден.

Осъществява се координация и взаимодействие с регионалните структури на инспекторатите по образованието и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” с цел събиране на информация за организирани екскурзии с деца, ученици, и други групови пътувания. Създадена е организация за провеждане на инструктажи на водачите, проверки за употреба на алкохол и на техническата изправност на автобусите за пътуванията.

Началникът на сектор “Пътен контрол” при ГД “Национална полиция” главен инспектор Валери Митов предостави конкретни превантивни препоръки към водачите и техните спътници за повишаване на безопасността на движението в празничните дни и недопускане на тежки пътни инциденти. Сред основните напътствия са по възможност шофиране в светлата част на денонощието и спазване на скоростните режими; недопускането на рискови изпреварвания, спокойствие и спазване на дистанция при наличие на колона от автомобили; недопускане на шофиране в нетрезво състояние и на неправоспособни водачи; проверка на техническата изправност на превозното средство. От пътна полиция съветват водачите да бъдат особено внимателни към мотоциклетистите, които със стоплянето на времето са все по-често срещани участници в движението.

Основните пътни отсечки, на които се очаква засилен трафик:

- международен път Е-79 – София – Драгичево – Дупница – Благоевград – Кулата – в участъците с временна организация на движението поради строителството на магистрала „Струма” в Пернишка, Кюстендилска и Благоевградска област, и на рисковия участък Благоевград – Симитли – Кресна – Сандански;

- участъка с очаквано голямо натоварване в двете посоки през Кочериново до Рилски манастир;

- път ІІ-19 – Симитли – прохода Предел – Разлог – Банско – ГКПП „Илинден”;

- главен път І-8 – в участъка от ГКПП „Калотина” до град София и от град Пловдив до ГКПП „Капитан Андреево”;

- главен път І-5 – в участъка от град Русе до град Хасково;

- главен път І-4 – в участъка от град Ябланица до град Шумен;

- главен път –2 – в участъка град Русе до град Шумен;

- главен път І-9 – в участъка от ГКПП „Дуран Кулак” до ГКПП „Малко Търново”;

- път ІІ-99 – в участъка от град Бургас до село Резово;

- на входно-изходните КПП на автомагистрали „Хемус” и „Тракия” – в посока от и към град София и град Бургас;

- 67-и километър на автомагистрала “Тракия” и 50 - 56 км на автомагистрала „Хемус“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов