Избрани Новини

Минка Капитанова и близки на Ахмед Башев спипани с контрабандни цигари

Скандалът около задържаните с контрабандните цигари важни люде от община Гърмен е огромен и вдигна накрак цялата общественост

Микробус, пълен с роднини на депутата Ахмед Башев, начело с кмета на Гърмен Минка Капитанова и полицая на Рибново Хари Кунев, през почивните дни е бил тарашен и задържан на македонската граница на връщане от екскурзия, пише в.“Вяра”.

В буса, по непотвърдена засега информация, са били намерени 6 кашона контрабандни цигари, заради което придружителите на децата са задържани и разпитвани. Целта на пътуването до Македония била организирана екскурзия на деца от с. Рибново и други населени места от общината. След задържането на придружаващите родителите на децата заминали с коли за границата, за да си ги приберат. От училищата в Гърменско коментираха, че въпросната екскурзия не е училищно мероприятие и не са запознати с подробностите около това пътуване, което според учителите било родителско решение. Скандалът около задържаните с контрабандните цигари важни люде от община Гърмен е огромен и вдигна накрак цялата общественост. В неделя в Рибново е имало много полиция и са претърсени къщите на полицая Хари Кунев, Ибрахим Кьойбашиев, транспортния бос Исмаил Арнаутски и др.

”Организираха екскурзия уж за децата ни, а то било да ги ползват за параван на контрабандните им далавери”, споделят едновременно уплашени и ядосани родители на ученици от въпросната екскурзия, които помолиха да не оповестяваме имената им, защото се страхуват от отмъщение.

Иначе микробусът, който е возил децата на екскурзията до Македония, бил управляван от зетя на депутата Ахмед Башев – Ибрахим Кьойбашиев, съпруг на депутатската сестра. Самият микробус е на транспортната фирма „Стен –Спрай”, чийто управител е Исмаил Арнаутски – племенник на Ахмед Башев. Той  също бил в микробуса сред задържаните „екскурзианти”. За  Арнаутски и Кьобашиев в Гърменско се говори, че са подставените лица на Ахмед Башев в транспортната фирма, която според хората, заедно с микробусите, била на Ахмед Башев. Микробусите изпълнявали обществени превози според общинската транспортна схема по направлението Рибново – Гоце Делчев и обратно според транспортната схема на община Гърмен. Преди време на един от протестите в Рибново възрастни жени се оплакаха, че Кьойбашиев и Арнаутски не ги качвали в микробусите за града, защото не били гласували за Ахмед Башев. Като родител или като служител от МВР е пътувал в задържания на македонската граница микробус и полицаят на с. Рибново Хари Кунев. Кметът на община Гърмен Минка Капитанова също е била сред задържаните и тарашени екскурзианти от община Гърмен. Междувременно от Рибново съобщиха, че в неделя в селото е имало струпана полиция, направени били обиски в къщите на полицая Кунев, шофьора на микробуса Ибрахим Кьойбашиев, Исмаил Арнаутски, Мустафа Киселов, първи братовчед на депутата Джемал Бинджев и др. Хората от Рибново заявяват, че доверените на Башев хора открито продават от коли в центъра на заведението контрабандни цигари по 3 лева за брой, а бусовете му всеки ден пътуват до Македония за стоката. Продажбите на контрабандни цигари от багажниците на колите на приближените до Башев хора били покровителствани от селския полицай Кунев, са категорични рибновалии.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов