Избрани Новини

Заключителен семинар за по-добро управление в Банско

В рамките на проект „По-добро управление в Община Банско”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет" 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, бе проведен заключителен семинар.

На него беше направен преглед на изпълнението на дейностите, както и на постигнатите резултати.

В рамките на проекта беше проведен функционален анализ на общинската администрация, в който са набелязани областите, нуждаещи се от подобрение.

Въз основа на препоръките, направени в анализа бяха набелязани конкретни мерки за оптимизиране структурата на общинска администрация.

Бяха разписани механизъм за наблюдение и публичност на изпълнението, както и наръчник за работа на служителите в общината.

Изпълнението на дейностите осигури приемането на нова по-оптимална структура на общинската администрация в Банско, която оказа пряко въздействие върху организацията на работа в местната изпълнителна власт. Бяха възприети по-ефективни правила на работа, което подобри управлението на местно ниво и повиши качеството на предоставяните административни услуги, от които се възползват гражданите и бизнеса в дългосрочен аспект.

Общинската администрация разполага с писмени процедури за извършване на своята дейност съгласно новоприетата организационна структура, които гарантират приемственост и алгоритъм на изпълнение в съответствие с принципите на добро управление в услуга на местната общност.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов