Избрани Новини

Състезание по надчукване с яйца си спретнаха в Банско

Мисия Банско

22-04-2014, 21:36

Снимка:

Община Банско

Автор:

BlagoevgradUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Товарен "Мерцедес" изгоря в Банско

Банско рисува на асфалта в Деня на Земята

На най-големия празник за целия християнски свят – Възкресение Христово, в святата неделна утрин на централния площад в Банско, много жители и гости на курортния град се събраха, за да се поздравят и да си пожелаят здраве, любов и благоденствие.

Кметът Георги Икономов и председателят на местния парламент Владимир Колчагов бяха сред гостите на празника.

За поредна година община Банско съвместно с читалище „Н. Вапцаров” организираха състезание по надчукване с Великденски яйца. Журито, в лицето на кмета Г. Икономов, зорко наблюдаваше и даваше наставления на участниците, докато те мериха сили за голямата награда – вкусно печено агънце, сладък Великденски козунак и бутилка руйно червено вино. За първа година наградата отиде в македонския град Неготино. При изключително оспорвана борба за първото място, наградата спечели чаровната Любица.

С пожелание за здраве и благополучие кметът на Банско поздрави всички присъстващи и напомни за посланието на празника - да бъдем по-добри, състрадателни и да съумеем да съхраним човешкото в сърцата си.

За доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха младите певици Дения Пенчева и Гергана Димова. На Великден е първото хоро, което се играе след Сирни Заговезни. Малки и големи, от близо и далеч, заиграха на централния площад в Банско, хванати на веселото хоро.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)