Избрани Новини

"Глас в пустиня" ли е Спешен център в Белица?

Жителите на община Белица настояват за откриването на филиал на Спешна помощ

Те отдавна алармират за проблема, но засега резултат няма. Някои дори плашат с протести, ако искането им остане „глас в пустиня".

„Само обещават. Не е нормално да чакаме линейки от съседните общини Якоруда и Разлог. Времето е фатално понякога. Случват се инциденти. Докато дойдат линейките, може да се случи най-лошото. Ще инициираме събирането на подписка", твърдят местни хора, цитирани от "Стандарт".

Те искат да се създаде такова медицинско звено на територията на общината. Категорични са, че не може градът и още 11 населени места да са без Център за спешна медицинска помощ. Надяват се, че ще се намерят най-сетне пари за откриването на филиал и в Белица.

"Може да се стигне и до гражданско неподчинение, защото сме в правото си да търсим адекватна медицинска помощ", допълват жители на града и околните селища.

Кметът на общината Ибрахим Палев повече от 10 години настоява за решаването на този проблем. Ще постави въпроса и пред настоящото правителство.

„Тук живеят 10 300 души, които се нуждаят от адекватна и навременна медицинска помощ. Давам пример - село Златарица е на над 50 км от Разлог и на още по-голямо разстояние от Якоруда. На линейката й трябва над час, за да стигне там. Смятам, че не трябват толкова много финансови средства за създаването на такъв здравен екип", казва Палев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов