Избрани Новини

Тютюнопроизводители на протест в Хаджидимово

Новините

25-04-2014, 09:06

Автор:

BlagoevgradUtre.bg

Всичко от Автора

Днес тютюнопроизводителите излизат на протест на площада в Хаджидимово

Причината е недоволството им от разпределението на допълнителните 100 милиона лева държавна субсидия за различните сортове тютюн.

Според протестиращите се прилага се двоен стандарт за едни пари, определени за една и съща работа, свършена по едно и също време от едни и същи хора, предаде БНР. До 2 тона предаден тютюн ще се дават 3 лева за едните хора, а над 2 тона, който е произвел, ще му се дават 2 лева. Няма никаква логика, коментира Иван Сабахлъков. Засегнати са над 1800 производители, предимно на тютюн, сорт басми. Сабахлъков заяви, че се разграничават от Националната асоциация на тютюнопроизводителите.

Тези хора казаха, че всичко е справедливо. Може ли да бъде справедливо, когато са ощетени толкова много хора, възмутен е производителят. В Хаджидимово тютюнджиите днес ще приемат декларация, която ще изпратят до българските и европейски власти. Те ще настояват да се преразгледа начинът, по който се разпределят средствата от държавната субсидия. Производителите са готови да стигнат и до съда, ако няма отговор на техните искания.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов