Избрани Новини

Отпушват тапите на магистралите за Гергьовден

Обещаха, че няма да има задръствания

Временна организация на движението ще създадат полицията и пътната агенция за предстоящите празнични дни от 1 до 6 май.

Двете най-натоварени точки в момента от републиканската пътна мрежа са виадуктът „Бебреш” на 30 км на автомагистрала „Хемус” и виадуктът на 67 км на автомагистрала „Тракия”.

Заради ремонтите там се образуваха „тапи“ преди Великден, а трафикът бе допълнително усложнен от леки катастрофи.

При 67 км на автомагистрала „Тракия” от 11.00 часа на 30 април до 11.00 часа на 5 май ще бъдат организирани две ленти за движение по неремонтираното платно в посока Бургас и една лента в посока Пловдив-София, съобщи председателят на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Стефан Чайков.

Тежкотоварните превозни средства, пътуващи от София към Пловдив на 30 април от 15.00 часа до 21.00 часа и на 1 май от 10.00 часа до 19.00 часа ще бъдат пренасочвани по обходен маршрут от автомагистрала „Тракия” по път I-8 – от пътен възел „Мухово”, през Мирово, Костенец, Белово и Пазарджик”, предаде „Фокус“.

От 11.00 часа на 5 май ще бъде възстановена сега действащата организация с по една лента в двете посоки на виадукта на 67 км. При необходимост има създадена организация с „Пътна полиция” за осигурен кратък обход от пътен възел „Церово” по третокласен път, като дължината на обхода е около 5 км. Движението на тежкотоварни превозни средства при 67 км от Бургас към София е ограничено от миналата година и се пренасочва по маршрута от Пловдив към Карлово и оттам по път I-6 към София.

От 11.00 часа на 5 май до 13.00 часа на 7 май ще има две ленти за движение в посока Варна-София и една в посока София-Варна.

За автомагистрала „Хемус” двата обходни маршрута в посока Видин, Монтана, Враца са Искърското дефиле и проходът „Петрохан”.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов