Избрани Новини

Д-р Качев напусна МБАЛ - Благоевград, д-р П. Узунов пое урология

Д-р Петър Узунов пое управлението на урологичното отделение в МБАЛ - Благоевград, което е единственото в Пиринско. Досегашният завеждащ д-р Стефан Качев излезе в тримесечен отпуск до края на юни. Той напуска държавната болница, едновременно тече и предизвестието му за напускане от МБАЛ - Благоевград. Получил е предложение за работа в частната болница ПУЛС в града, чията сграда в момента се разширява, пише struma.bg.

Коментарите сред бялата гилдия са, че урологично отделението на МБАЛ - Благоевград е пред заплаха от преструктуриране в сектор, но това не се потвърди. Съгласно действащата нормативна уредба отделението се запазва по клинични пътеки и отговаря на второ ниво на компетентност за областна болница. В урология сега работят двама специалисти - д-р Петър Узунов и д-р Емил Котев, специализират и двама млади лекари - д-р А. Киров и д-р А. Цветков. В отделението се оперират всеки ден по 5-има пациенти,  8 медицински сестри обгрижват лежащо болните.

От ръководния екип на МБАЛ - Благоевград заявиха, че се търсят още две медсестри със заплата от 700 лв. /за щат и половина/.

До края на следващия месец с нов шеф ще е и ортопедия, временно управляващ става д-р Н. Васев, след като д-р Ал. Сивиков излезе в годишен отпуск.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов