Избрани Новини

11 тона отпадъци събраха в Сандански

И тази година общината се включи в инициативата „Да изчистим България за един ден"

Общината регистрира три основни зони за почистване, където бе разпределена общинската администрация и част от доброволческите екипи. Първата зона, която бе изчистена бе Гробищен парк гр. Сандански. Втората зона, която бе включена за почистване бе Роженски манастир и Екопътеката. В третата зона от Колелото до Манастир „Св. Св. Козма и Дамян” бяха събрани 15 чувала с всевъзможни отпадъци.
В почистването активно се включиха всички детски и учебни заведения на територията на общината, които няколко дни преди почистване бяха обезпечени с чували за смет. По предварително изготвен график всяко учебно и детско заведение определи свои зони за почистване. Детските градини използваха възможността да включат и малчуганите в масовата акция и почистиха дворчетата и районите на своите градини.
Всички деца и младежи се включиха изключително сърцато и подходиха сериозни и старателно, за да направят града и общината по-чиста.
Към общината в деня на почистването се включиха много доброволци – Съюз на българските спасители, Магазини Билла и Военно формирование гр. Благоевград.
Всички желаещи да станат доброволци, съорганизатори и партньори на община Сандански бяха включени в акцията и обезпечени с необходимите материали.
Най-интересните „експонати” открити при чистенето бяха електрическа печка, надуваема лодка и пр.

Общинска администрация с подкрепата на всички събра 11 тона отпадъци, които бяха извозени от общинските фирми.
За поредна трета година гражданите малки и големи показаха, че са съпричастни към чистотата в своя град и помогнаха град Сандански и общината да стане по-чиста.
Общинска администрация Сандански благодари на всички за труда и съпричастността към кампанията „Да изчистим България ".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов