Избрани Новини

1 000 войници и доброволци почистиха над 40 тона боклук в Симитли

Над 40 тона боклук събраха в община Симитли в деня на националната кампания „Да изчистим България за един ден”. Близо 1 000 жители от общината се включиха в кампанията, сред които и служителите от общинска администрация, заедно с кмета Апостол Апостолов.
Акцията „Да изчистим България за един ден” стартира в село Черниче, където бяха локализирани и двайсетина кадрови войници от поделението в Благоевград, начело с командира им- подполковник Иван Иванов. Те свалиха униформите си за един ден и  се включиха в групите за почистване край стара гара в село Черниче.
Освен войници, за почистване край стария път край Черниче се включиха и доброволци от Държавно горско стопанство гр. Симитли, а ВиК  Благоевград, клон Симитли подсигурена техника, необходима при почистването.
Кампанията обхвана всички населени места, заедно с прилежащите крайпътни отбивки по главен път Е-79, пресичащ общината.
Общинарите почистиха и облагородиха градинките и площадките в центъра на града, районът около старата поликлиника на изхода на Симитли в посока село Черниче бе почистен от персонала и потребителите на ЦНСТ за лица с психични разтройства. В парка при плажа в акция „Чистота” се включи и общинският кмет Апостол Апостолов. Зелените площи са окосени, дърветата са намазани с вар, тревата и боклуците бяха събрани и извозени. В центъра за настаняване от семеен тип за лица с физически увреждания и за лица с деменция, активно се включиха потребителите, персонала, а също така и близки на потребителите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов