Избрани Новини

Стотици благоевградчани начело с кмета се включиха в инициативата „Да изчистим България за един ден“

За трета поредна година стотици благоевградчани се включиха в инициативата „Да изчистим България за един ден“. Сред тях бяха и служителите на община Благоевграда начело с кмета  д-р Атанас Камбитов и заместниците му Валери Смиленов и инж. Стоян Благоев. Почистването започна в 9:30 часа, като на благоевградските общинари бяха отредени районите на парк „Ловен дом“ и „Розариума“.

Кметът Атанас Камбитов изтъкна, че инициативата „Да изчистим България за един ден” е от голямо значение за благоевградчани, но не трябва да бъде само в рамките на един ден. Той бе категоричен, че всеки трябва да развие култура за опазване на околната среда, което ще направи града и общината по-приветливи.

Подръчните средства за почистване на парковете, междублоковите пространства и другите замърсени площи бяха осигурени от община Благоевград. Извозването на боклуците също. Чували и ръкавици бяха раздавани на доброволците от 08:00 до 10:00 часа на няколко места в града. Пунктове бяха организирани в  ж.к.”Еленово”, ж.к.”Запад”, бул. „Джеймс Баучер”, на ул. „Васил Априлов” и на ул. „Яне Сандански”.

В тазгодишната инициатива бяха включени и допълнителни зони за почистване - Делвинското дере, улиците „Делвинска” и „Околчица”, зоните между Енергоснабдяване и военното поделение, терените над СБА и ромската махала, пътищата за селата Дъбрава, Бараково, Бучино, Церово и Изгрев. Почистени бяха още терените над „Кури дере”, над стадион „Христо Ботев”, местността „Чуката” и др.

 Кампанията „Да изчистим България за един ден” е инициирана преди 4 г. в Естония и част от световното движение „Let’s Do It Word!”.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)