Избрани Новини

Камило Плачи и Йордан Йовчев на грандиозен спортен празник в АУБ

Грандиозно спортно събитие, включващо състезания в 15 различни дисциплини и демонстрации от професионални атлети, ще бъде организирано за девета поредна година от студенти на Американския университет в България. Олимпийските игри, както студентите на АУБ наричат събитието, ще се проведат днес на бейзболното игрище в парк Бачиново, Благоевград.

Легендарният български гимастик Йордан Йовчев, носител на 2 световни титли и 4 олимпийски медала, ще направи специална демонстрация за всички присъстващи и лично ще награди победителите в края на деня. Сред звездните гости се нареждат още Владимир Николов и Камило Плачи - мениджър и главен треньор на националния ни отбор по волейбол.

Още една атрактивна демонстрация ще представят деца акробати от клуб ГК „Любчо Солачки“ Благоевград. През целият ден всички посетители ще имат възможността да изпробват формата си на осемметрова стена за катерене, а това са само част от неповторимите преживявания, които организаторите планират за всички свои гости.

По традиция състезания ще се проведат в спортове като футбол, волейбол, баскетбол, лека атлетика, дърпане на въже и дори народна топка. Най-новото попълнение сред дисциплините е маратонът, който е първи по рода си в АУБ и ще се състои на 26-ти април, ден преди официалното начало на Олимпиадата.

На участие в крайните класирания имат право студенти, преподаватели и служители на университета. Интересът към събитието нараства с всяко поредно издание и привлича като посетители не само представители на АУБ, но и жители на Благоевград.

През април 2013 на Олимпиадата през целия ден присъстваха повече от 600 човека като състезатели, публика и гости. Зад цялата организация стоят студентите от клуб Olympics към АУБ, които тази година очакват още по-голяма посещаемост в отговор на планираните многобройни изненади.

Олимпиадата на АУБ ще предложи по нещо за всеки – състезания и награди за спортните ентусиасти и вълнуващ пролетен ден на открито, за тези които искат просто да се радват на слънцето и доброто настроение.

„Наша цел е да промотираме активния и здравословен начин на живот, както сред студентите на университета, така и сред цялото общество на Благоевград. При нас се печелят медали, но все пак най-важно е това да се движиш често и да се чувстваш добре.“ Това сподели президентът на клуб Olympics Ивайло Янев относно целите на тазгодишната Олимпиада.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов