Избрани Новини

Петричанин зад решетките за стрелба като в Дивия Запад

Петричанин влиза в затвора заради стрелба като в Дивия Запад посред бял ден в южния град. Подсъдимият Д. К. се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от Районен съд – Петрич.

Навръх празника на труда, 1 май 2013 г., след обяд на кръстовището на улиците „Христо Чернопеев" и „Битоля" е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Буйният мъж вдигнал скандал, крещял и отправял заплахи към друг петричанин - П. Д. Накрая вкарал в действие и пушката си. Произвел изстрели с гладкоцевно оръжие 12 калибър, пише "Стандарт".

Според магистратите деянието му се отличава с изключителна дързост - извършено е през светлата част на деня, пред множество хора, а някои от куршумите рикоширали в терасата на втория етаж на жилищна кооперация. На него му се налага наказание „лишаване от свобода" от 5 месеца при първоначален общ режим в затвор или затворническо общежитие от открит тип. Ще плати и разноските по делото в размер на 92 лева. Определението на съда е окончателно.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов