Избрани Новини

В Симитли финализираха проект за 200 000 лева

Приключи изпълнението на проект „Грижа в дома” в община Симитли

В рамките на проекта заработи звено за социални почасови услуги в домашна среда. Инициативата бе насочена към подобряване качеството на живот и здравето на хора от социално уязвими групи. Звеното функционира към Домашен социален патронаж в община Симитли. По проекта бяха обхванати 82-ма души, като те бяха обгрижвани от 37 лица- домашен помощник, домашен санитар и сътрудник социални дейности, информират от пресцентъра на Симитли.
Лицата, които се ползваха от новата услуга, са с трайни увреждания, самотно живеещи, с невъзможност за самообслужване, социално изолирани възрастни и деца или в риск от социално изолиране. Изпълнението на проекта „Грижа в дома” осигури и работа на безработни за 12 месеца, които бяха ангажирани за обгрижване на потребители на услугата. Персоналът на звеното оказва услуги за лична помощ, за комунално-битови дейности, в подкрепа на социално включване. „Това бе другият ефект от проекта - ограничаване на безработицата, наред с предоставянето на услугите в домашна среда”, коментират от общинско звено „Заведения за социални услуги” в община Симитли.
Проектът стартира от 1 февруари 2013 година, с продължителност до 30 април 2014 година.
Във вторник, 29-ти април, в заседателната зала на общинска администрация Симитли, от 10:00 часа ще се състои заключителната конференция за отчитане резултатите от проекта.
Проект „Грижа в дома”, на стойност 185 583 лева, се изпълни от община Симитли, с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов